Sectorul Social-Filantropic "Diaconia"
Arhiepiscopia Iasilor


English version
Informatii Evenimente Proiecte Sociale Proiecte Educationale Proiecte Medicale
Scoala Postliceala pentru pedagogi de recuperare
"Olga Sturdza", Iasi
 

Scoala este rodul unui parteneriat romano-german si o initiativa a Fundatiei Bavaria-Romania pentru asistenta sociala in cooperare cu Fundatia "Solidaritate si Speranta".

Pedagog de recuperare este o meserie ce apartine domeniului asistentei sociale pentru persoanele cu handicap sau pentru alte categorii de persoane aflate in dificultate: copii, persoane in varsta etc.

Donati 2 la suta
Fa o donatie

Pedagogii de recuperare lucreaza in institutii de protectie speciala a persoanelor cu handicap, in centre de recuperare si reabilitare, centre de zi, institutii publice de asistenta sociala pentru copii, precum si in alte institutii care servesc interesele persoanelor aflate in dificultate. Ei actioneaza alaturi de pedagogi, psihologi, asistenti sociali, medici, in procesul de ingrijire, educare, recuperare si integrare a pacientilor.

In tara exista pana acum doua scoli in acest domeniu, una in Sibiu si una in Timisoara. Cererea de personal specializat este mare. Personalul pentru asistarea oamenilor cu handicap nu a fost pana acum pregatit corespunzator din punct de vedere profesional. Pregatirea dureaza doi ani, ceea ce inseamna un numar considerabil de ore teoretice si practice, in blocuri de cate doua saptamani pe luna. In celelalte doua saptamani elevii lucreaza direct in institutiile in care in viitor isi vor gasi locul de munca, daca acesta se afla in domeniul asistentei persoanelor aflate in dificultate.

Absolvirea scolii presupune obtinerea unei diplome recunoscute de Ministerul Muncii, Solidaritati Sociale si Familiei , de Ministerul Educatiei si Cercetarii si de Ministerul Sanatatii din Romania. Continutul si durata pregatirii corespund standardului stabilit de catre Comisia Europeana pentru nivelul 2, respectiv preuniversitar.

Acest proiect este sprijinit de catre Guvernul Landului Bavaria, Germania (Munchen), Fundatia "Robert Bosch" din Germania cat si de Fundatia "Solidaritate si Speranta" a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei.

Beneficiari

In anul scolar 2006-2007 sunt scolarizati 42 de elevi repartizati in 2 ani de studiu.

Scoala Postliceala Olga Sturdza, Str. Costache Negri Nr. 48 700071, IasI

Tel./Fax.: 0332-805749

E-mail: pdr.iasi@mmb.ro , Autorizatia ARACIP nr. 03/2006
Partener:   Directia de Asistenta Comunitara Iasi

Parteneri media:   Radio TrinitasZiarul Lumina
Despre noiDomenii de activitateContact
Copyright © 2007 Fundatia Solidaritate si Speranta & Positive Media - Servicii web design
Sediul central
Filiale
Biserica "Sf. Sava" - Capela
 
Proiecte si centre
Centru de incluziune sociala
Centrul de zi "Sf Marina"
Centrul "Mia casa" Barnova
Centrul "Religie si Stiinta"
Centrul de Ingrijire pentru Varstnici
Centrul de consiliere individuala si de grup si reabilitare persoane cu dependenta de alcool si droguri
Centrul de formare in agroecologie
Cantina sociala "Sf Sava"
Cabinet medical
Program After School

Proiecte incheiate
InfoAdolescent
HIV-SIDA

Acest site web nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor site-ului web.

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web:
Centrul de Informare al Comisiei Europene in Romania.